Welkom bij Alpha Totaal Bouw & Dakwerken
Dakkapellen:

Een traditioneel dakkapel

Traditionele dakkapellen worden op uw dak uit losse bouwmaterialen opgebouwd. De constructie wordt ter plekke op maat gemaakt met een houten frame. Deze basisconstructie wordt afgewerkt met hout, kunststof en/of zink. Het bouwen van de dakkapel neemt enkele dagen tot weken in beslag. Traditioneel bouwen heeft de volgende voordelen:

Veel aandacht voor details

Veel keuzevrijheid

Elk dak is geschikt

Let op: Er zijn ook dakkapellen specialisten die met de term traditioneel de vormgeving bedoelen. Het gaat dan meestal om een plat dak, rechte zijwanden en een hoogte van 1.50 tot 1.80 m.
Veel aandacht voor details:

Een traditionele dakkapel wordt precies aangepast aan de constructie van uw huis. Dit vraagt ruime expertise van de dakkapellen specialist.De aanpassingen van de dakconstructie, de aansluitingen en de afwerking worden ter plaatse uitgevoerd. Hierdoor kan er goed ingespeeld worden op maatwerk en is er veel aandacht voor details. Deze werkwijze is hierdoor bijvoorbeeld voor oudere huizen zoals monumenten zeer geschikt.

Veel keuzevrijheid

Een traditionele dakkapel geeft u veel keuzevrijheid. Door de manier van bouwen kunt u namelijk het ontwerp, de materialen en de afmetingen precies krijgen zoals u dat graag wilt. Kies bijvoorbeeld voor speciale materialen, zoals zink, aluminium of riet. Alles kan op maat gemaakt worden. Heeft u veel of bijzondere wensen, dan is traditionele dakopbouw dus een goede keuze. We geven 2 voorbeelden van de keuze die u heeft:

·       Gladde of schroten zijwangen

·       Houten, kunststof of aluminium kozijnen

Elk dak is geschikt:

Een traditionele dakkapel kan op elk dak geplaatst worden. Het maakt bijvoorbeeld niet uit hoe schuin uw dak loopt. Ook bij een hellingshoek minder dan 25 graden is het plaatsen geen probleem en wordt de constructie geschikt gemaakt. Daarnaast hoeft het dak niet bereikbaar te zijn voor een hijskraan, zoals bij een prefab opbouw het geval kan zijn.
Binnenafwerking:

Dakkapellen kunnen aan de binnenkant op vele manieren worden afgewerkt. Een dakkapel kan kaal worden geleverd, dan kijkt u aan tegen het isolatiemateriaal en de folies. De binnenkant van de dakkapel kan ook bekleed worden met gipsplaten, MDF of spaanplaten. De dakkapelleverancier kan ook de draagbalken rondom de dakkapel wegwerken of het knieschot aftimmeren, de meerprijs varieert van € 500,- tot € 1.000,-. Een zolderverbouwing is ook bespreekbaar, bij een dergelijke verbouwing kan gedacht worden aan het plaatsen van wanden of het maken van schuifdeuren. Lees verder over binnenafwerking dakkapellen.Kiezen voor prefab:

Wilt u snel resultaat, dan kunt u kiezen voor een prefab dakkapel. Alle onderdelen hiervan worden vooraf in de fabriek gemaakt. Op de dag van de plaatsing is er daarom alleen tijd nodig voor het voorbereiden van het dak en het zorgen voor een goede aansluiting. U heeft vaak minder keuzemogelijkheden, maar het plaatsen gaat erg snel; in 1 dag is de klus klaar.

              
·   Veel aandacht voor details

·    Veel keuzevrijheid

·    Elk dak is geschikt

Wilt u meer weten over de traditioneel of prefab vervaardigde dakkapel, neem dan contact met ons op.
Index Menu